24. listopada 2017.

Jasna Horvat bečkoj publici predstavila svoj opus

U sklopu Godine kulture Hrvatska-Austrija 2017. održana je 24.10. književna večer u sklopu koje je svoja djela predstavila osječka književnica i znanstvenica Jasna Horvat. Uvodno je brojne posjetitelje u Veleposlanstvu pozdravio dr. sc. Georg Holzer, dok je književnicu predstavila dr. Bernarda Katušić s bečke Slavistike.

Dr. Katušić je istaknula kako književni opus Jasne Horvat karakterizira kombinacija postmoderne poetike, velikih značajnih tema kao što su povijesne ličnosti koje obrađuje u svojim romanima, ali i matematičkih i logičkih konstrukcija, među kojima posebno mjesto zauzima kombinatorika brojeva. Horvat je očarala brojnu publiku svojim inspirativnim izlaganjem, povezavši Eugena od Savoje u romanu „Bizarij“, Put svile u romanu „Vilijun“ i periodički sustav u djelu „Atanor“. Predavanje je imalo interaktivni karakter, budući da je publika imala priliku čitati preko QR kodova.

U glazbenom dijelu nakon izlaganja nastupili su Dubrovački kavaljeri. Književnu večer s Jasnom Horvat organizirali su Austrijsko društvo za kroatistiku iz Beča i Veleposlanstvo Republike Hrvatske.